Att bo på Elfvinggården

Lägenheter och boende

Elfvinggården består av tio sammanbyggda huskroppar med ca 300 lägenheter om ett med kokvrå eller två rum med kök. Större delen av lägenheterna har 1,5 rum, 34 m2, med arbetskök och badrum. 1-rumslägenheterna består av ett stort rum med matplats och sovalkov medan 2-rumslägenheterna har två rum och kök. Alla lägenheter är ljusa och välplanerade och har tillgång till gemensamma balkonger. Till varje lägenhet hör ett mindre förråd.

Nybyggnation hus 10 Systrarna Elfvings Stiftelse har låtit bygga upp ett nytt hus (hus 10), i anslutning till befintlig byggnation. Huset innehåller 35 lägenheter om 2 rum och kök, de flesta är 40 kvm stora och några är 37 kvm. Med hänsyn tagen till den befintliga bebyggelsen från 1940-talet har arkitekten utformat en modern tillbyggnad som knyter an till de ursprungliga byggnaderna. 

Gemensamma lokaler I husen finns sex tvättstugor, träningsrum/gym, hobbyrum, verkstad och en second hand butik. Fastigheten har flera gemensamma lokaler och trivsamma utrymmen samt tillgång till två gästlägenheter. Det finns en salong som bland annat används för filmvisning.

Den vackra matsalen har ett restaurangkök med möjlighet till gemensam matlagning. I direkt anslutning till matsalen ligger en stor takterrass med utsikt över Äppelviken.

Husen omges av en stort parkområde med träd, buskar och blommor och ”små trädgårdar”, flera olika uteplatser och grillplats. Möjlighet finns att odla.

Elfvinggårdens lägenheter förmedlas både via intern bostadskö och av Stockholms Bostadsförmedling.

Läs mer här nedanför om Elfvinggårdens villkor för lägenhet.

 

Ett rum med arbetskök och sovalkov

Ett rum med kök och sovrum

Två rum och kök

Stiftelsen Elfvinggården

Villkor för lägenhet

Sökande ska ha varit folkbokförd och bott i Stockholms län i minst fem år vilket ska styrkas med personbeviset ”Fastighet och bostadsadress (6421)”. Tänk på att detta personbevis enbart kan postas till din folkbokföringsadress och att detta tar ca 2 arbetsdagar.

Antal hushållsmedlemmar, max 1 st

Kön: Kvinna

Betalningsanmärkning eller oreglerade skulder accepteras inte. 

Inkomst Total årsinkomst före skatt behöver vara minst tre och en halv gånger årshyran. Hyresvärdens villkor är att du har regelbunden inkomst från till exempel inkomst av tjänst, egen näringsverksamhet, frilansuppdrag, pension, sjukpenning, sjukbidrag, studiemedel eller A-kassa. Försörjningsstöd godkänns inte. Hyresvärden kommer att kräva nyutfärdat anställningsintyg med inkomstuppgifter samt intyg vid studier. Ha intyg i beredskap om du accepterar lägenheten.

Minsta årsinkomst: 255000

Högsta hushållsårsinkomst: 384000

Husdjur accepteras enbart i bostaden och förutsatt att lägenheten inte är allergisanerad.

Utbildning Den sökande ska efter avslutad gymnasial utbildning ha genomgått studier på högskolenivå under minst två år. Studierna ska styrkas med betyg eller intyg.

Folkbokföring Sökande ska ha varit folkbokförd och bott i Stockholms län i minst fem år vilket ska styrkas med personbevis. Ägande av bostadsrätt eller villa godkänns inte. Försäljningsdokument ska uppvisas, enbart uppdragsavtal godkänns inte.

Pensionär Hyresvärden tillämpar en särskild inkomstregel för ålderspensionärer som innebär att din totala inkomst brutto skall uppgå till lägst 3 gånger årshyran.

Boende Hyresvärden kräver att huvudsökande ska bo stadigvarande i lägenheten och förbehåller sig rätten av att göra en fri prövning av den sökande.

Familjebevis Hyresvärden kommer att kräva ett familjebevis, ha det i beredskap om du accepterar lägenheten. Tänk på att ett familjebevis enbart kan postas till din folkbokföringsadress och att detta tar ca 2 arbetsdagar.

Villkor För att bli godkänd för denna bostad är det ett villkor att vara ensamstående/ensamboende kvinna.

Visning Hyresvärden kräver att huvudsökande varit på visningen och sett den aktuella lägenheten samt tagit del av informationsmötet gällande stiftelsen.

Ekonomi Den sökande får ej ha tillgångar som överstiger 320 000kr. Detta behövs styrkas med en ekonomisk översikt från banken.

Referenser För att bli godkänd som hyresgäst ska du ha goda referenser från tidigare boende med första- eller andrahandskontrakt alternativt bostadsrättsförening.